Mededelingen

ZO HELP JE SAMEN MET JE DIERENARTS OM HET CORONAVIRUS TE BEPERKEN.

Ook dierenartsen willen graag verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. Dit houdt in dat ook zij thuis zullen blijven bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Zij doen hun best de praktijken zo lang mogelijk open te houden, maar de bezetting van de praktijken zal hier en daar noodgedwongen minimaal zijn. 

Wij vragen je niet naar de praktijk te komen als je verkouden bent, hoest of koorts hebt. Probeer dan iemand anders met je huisdier te laten komen.

Verder is het advies om – als je toch naar de praktijk gaat – slechts 1 begeleider per dier mee te laten gaan, uiteraard geen hand te geven en de afstand tussen  jou en je dierenarts op 1 meter te houden. Wij verzoeken je om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.

KONIJNEN VACCINEREN is sinds 2012 ook mogelijk door middel van één vaccinatie per jaar.  Voorheen werden onze konijnen 2 keer per jaar gevaccineerd. Er werd dan wel een weerstand voor een jaar tegen RHD1 bereikt maar voor Myxomatose slechts een weerstand van enkele maanden. Sinds 2012 is er gelukkig een nieuw vaccin op de markt gekomen dat voor beide ziekten een jaar lang weerstand geeft. Dus nog maar 1x per jaar vaccineren (ook voor RHD2) met een grotere veiligheid en gezondheid voor uw konijn(en). Zie ook de nieuwspagina.

NIEUWE VACCINATIE VOOR ZIEKTE VAN WEIL. (leptospirose). De laatste jaren zijn er twee nieuwe ziekte van weil verwekkers actief geworden. Afgelopen jaar is daar een uitgebreidere vaccinatie voor op de markt gekomen. Gelukkig maar want onze honden hebben nog geen weerstand tegen deze nieuwe varianten. Begin 2014 zijn wij dan ook gestart met dit nieuwe vaccin.